logo   banner    
      meny    
      meny    
  :: Bunad/Husflid        
 

: Bunad/Husflid
: Utleigeprisar Herrebunad

 
Kva skjer?

07.05
Dugnad Fredheim frå kl 1700 Hytta på Mykjo

08.05
Leikarringen øver kl 1930 Instruktør Odd Steinar, musikk Jostein Sørtveit. I kveld rekkedans Kvalatun

08.05
Tirsdagsgjengen øver kl 1800 Kvalatun kl 1800

Heile kalenderen

 
kart
 
Logg inn - webMedlem

Brukarnamn:

Passord

 
     
 

Bunad /Husflid

Ein Viktig del av Arbeidet i Laget Div Å skaffa bunader til leikarane i Laget. DETTE vart nemnt alt JEG 1. styremøte i leikarringen JEG 1930. Hennes vart Fondet opplyst Ved hovudlaget ikkje KUNNE GI støtte til Fondet. Då gjekk Fondet ur oppmoding om at dei Som hadde Høve til Fondet matt FÅ SEG bunader til 17. mai.save.jpg 197x300

Spørsmålet om bunader Var framme fleire Gonger, Menn kurs i bunadsaum Kom Opp i dei seinare Ara. Dei Som hadde Råd skaffa SEG bunader sjølve. Nå Kjøpte og Laget inn bunader Som dei Selde til medlemer på avbetaling Eller til Utleige. Menn bunaden vart gjerne laga i fleire variasjonar, - Det Var INGEN Direkte kopiert mannsbunad. DETTE ville bunadnemnda i Rogaland Ungdomslag gjera noko med. Arbeidet Med DETTE Tok til JEG 1981 JEG Samarbeid MED Bunad - og folkedraktrådet. Grunnlager for Arbeidet ver ma ei Raud jakke frå 1820.Ho vart funne i Suldal, og Vår på Stavanger Museum. Det er nettstedet bunaden Som i dag beveger laga på Kursa i Haugesund Mållag og Ungdomslag: Raud vadmålstrøye, sydd for hånd og kanta Med mørkeblått. Grøn vest kanta Med raudt, og svart bukse Med Raude kantar.

Det Var Stort då Kari Storesund frå HMU fekk papir på at ho vart utdanna instruktør for Den Nye mannsbunaden frå Rogaland. Det er elles butikken Krav til dei sim Skal halda kurs: Dei Matte teikna monster, laga modellar av bunaden og laga prøvelappar. Bunad og husflidnemnda Har laga fleire bunader Bade til Eige og Utleige. DETTE Tok SEG særleg OPP då Laget fekk Eige hus i 1990.

                                                                                                          Her er Anne Sofie og Audun Emil Fatland

                                                                                                          JEG sinus Vakre bunader.

Dei Som er i bunadnemnda i 2017 er:

Leiar :  Wenche Lindvik, Muninsg 1A, 5531 Haugesund, tlf 95172501

Vigdis Horsfjord, Stemhauggt 10, 5518 Haugesund, tlf  91649687